Ανάγνωση της Ιλιάδας

Πριν φύγει το καλοκαίρι και για να τριτώσει η εμπειρία διοργανώνω ανάγνωση της Ιλιάδας του Ομήρου στον Κεραμεικό. Θα διαβάσω ολόκληρο το έπος, δύο ραψωδίες τη φορά, δώδεκα συνεχόμενα βράδια. Επιλέγω αυτή τη φορά το Δημόσιο Σήμα, ή ένα σημείο του , ένα οικοπεδάκι που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πλαταιών και Λεωνίδου στον Κεραμεικό. Το Δημόσιο Σήμα ήταν, στην κλασική Αθήνα, ένα δημόσιο νεκροταφείο κατά μήκος του δρόμου που ένωνε την συνοικία του Κεραμεικού με την Ακαδημία Πλάτωνος. Εκεί κηδεύονταν δημοσία δαπάνη, με νόμο, οι νεκροί των πολέμων και επιφανείς άνδρες.

Διάλεξα αυτό το μέρος γιατί   αυτές τις μέρες γίνεται πολύς λόγος για σπουδαίους τάφους και επιφανείς νεκρούς.

Η ανάγνωση ξεκινάει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδι με τις πρώτες δύο ραψωδίες της Ιλιάδας. Διαβάζω τη μετάφραση του Ιακώβου Πολυλά. Θα συνεχίσει την επόμενη μέρα, την ίδια ώρα, με τις δύο επόμενες ραψωδίες, έτσι, κάθε μέρα για δώδεκα βράδια. Κάθε ανάγνωση διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Φέρτε μαζί καρέκλες, κουρελούδες, ψάθες, ό,τι χρειάζεστε για να είστε αναπαυτικά.

Άμα βρέχει θα πηγαίνουμε στην Τυφλόμυγα, ένα καφενείο λίγο πιο κει, στη συμβολή της Πλαταιών με την Παραμυθίας.

Εδώ και στο φέησμπουκ θα αναρτώ κάθε μέρα το “πρόγραμμα” της ημέρας, λίγα λόγια για τις ραψωδίες και όποια άλλη πληροφορία είναι καλό να ξέρουμε.

καλή ακρόαση!!θεμθεμ2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s